Zoeken in deze blog

Translate

zondag 21 september 2014

Acceptatie van een wissel

Acceptatie van een wisselDe zogenaamde acceptatie van een wissel ofwel het feit dat de wissel wordt geaccepteerd geschiedt door het plaatsen van zijn handtekening door de betrokkene op de voorzijde van een wissel. Eventueel kan deze handtekening voorafgegaan worden door het woord "geaccepteerd".

Indien de betrokkene zijn handtekening op de achterzijde van de wissel plaatst, moet hij boven zijn handtekening het woord "geaccepteerd" plaatsen.

Door deze acceptatie van de wissel wordt de betrokkene wisselschuldenaar of met andere woorden hij krijgt een acceptantenobligo.

Gebruikte begrippen in acceptatiewissel


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

acceptatie
  ... een verzekeringsmaatschappij bepaalt of en onder welke voorwaarden zij een verzekerde accepteert wat de acceptatie wordt genoemd soms dient...Lees meer
betrokkene
  ... onder de betrokkene verstaan we degene tot wie de onvoorwaardelijke opdracht tot betaling van een cheque of een wissel is...Lees meer
wissel
  ... een wissel is een ondertekend en gedateerd waardepapier in de tekst dient de benaming "wisselbrief" te zijn opgenomen...Lees meer
wisselschuldenaar
  ... iemand wordt een zogenaamde wisselschuldenaar door het plaatsen van zijn handtekening op de voorzijde van een wissel...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.