Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

donderdag 7 augustus 2014

octrooi

OctrooiEen octrooi of ook wel een patent is een exclusief recht om gedurende een bepaalde tijd een bepaald product te mogen vervaardigen. De werking van het octrooi is vastgelegd in de zg octrooiwet. Een octrooi wordt in het algemeen verleend voor het beschermen van een uitvinding. Dat kan zowel een fysieke uitvinding als bijvoorbeeld een productieproces zijn want behalve op de producten zelf kan ook op de productiewijze een octrooi worden aangevraagd. Ook op een duidelijk zichtbare verbetering van product of productiewijze kan een octrooi worden verleend.

Vaak worden bij een octrooi tegen betaling licenties verstrekt die het andere bedrijven mogelijk maken om eveneens deze producten te vervaardigen.

Behalve de producten zelf kan ook op de productiewijze een octrooi worden aangevraagd.

Een octrooi heeft als nadeel dat het wel inzicht geeft in de wijze waarop een product wordt vervaardigd. En hoewel dit proces op zich door het octrooi wordt beschermd kan het wel een interessant inzicht geven voor een concurrerend bedrijf

In Nederland kan men octrooi aanvragen bij het Agentschap NL Divisie NL Octrooicentrum en in andere landen bestaat de mogelijkheid om octrooi aan te vragen bij Europees Octrooibureau.

Een octrooi wordt verleend voor een periode van 20 jaar. Om beschermd te zijn dient bij het product duidelijk het octrooinummer aangegeven te zijn.

Een octrooi wordt alleen verleend als het product of de productiewijze uniek is of als er sprake is van een duidelijke en nieuwe ontwikkeling.

Tot slot wordt in plaats van de term octrooi in de praktijk ook de term Patent gebruikt
Gebruikte begrippen in octrooi


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

agentschap
  ... Een agentschap is een onderdeel van een ministerie bijvoorbeeld van financiën bij een agentschap is sprake van een eigen beheer...Lees meer
betaling
  ... met de term betaling verstaan in het dagelijks algemeen spraakgebruik de voldoening van een geldschuld in contanten of in girale...Lees meer
productieproces
  ... onder het productieproces verstaan we de manier waarop de productiefactoren op een bepaalde plaats en op een bepaald moment...Lees meer
recht
  ... het begrip recht kent veel betekenissen zoals...Lees meer

Begrippen waar octrooi in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

monopolie
  ... we spreken van een monopolie als er slechts één aanbieder is en er meerdere vragende partijen zijn bij een homogeen...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.