Zoeken in deze blog

Translate

woensdag 7 mei 2014

Glass Steagall Act

Glass Steagall ActDe Glass Steagall Act is een wet in de VS die het commerciƫle banken verbiedt zich in te laten met de effectenhandel.

De Glass Steagall Act is ontstaan in 1933 als onderdeel van een aantal regulerende wetten rond de effectenwereld na de krach van 1929 ten einde een dergelijke gebeurtenis in de toekomst waar mogelijk te voorkomen.
Gebruikte begrippen in glass steagall act


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

krach
  ... een krach of crash zoals een plotselinge val van de effectenbeurzen over de gehele linie wordt genoemd is meestal een...Lees meer
laten
  ... onder laten verstaan we het afgeven van koersen waartegen men effecten of valuta wil verkopen ook wordt het gebruikt als...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.