Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

dinsdag 6 mei 2014

Beroepsmobiliteit

BeroepsmobiliteitOnder de beroepsmobiliteit verstaan de mogelijkheden en de neiging van mensen om van beroep te veranderen. Dit veranderen van beroep wordt steeds belangrijker om dat niet alleen beroepen komen en gaan maar ook binnen beroepen door automatisering, mechanisering of andere technologische veranderingen een grote verschuiving van de inhoud van een beroep plaats kan vinden.

Mensen moeten er daardoor op rekenen dat de inhoud van een beroep steeds weer verandert of dat het beroep zelfs geheel verdwijnt. Dus regelmatige bij-, her- en omscholing is noodzakelijk om een zekere beroepsmobiliteit mogelijk te blijven maken.

Ook zal verschil in salaris tussen verschillende beroepen mensen prikkelen om voor extra scholing te kiezen. Dit wordt dan ook nog wel eens als een argument voor of juist tegen nivellering gezien. En ook hier liggen de spelletjes van de politiek dus weer op de loer.

Gebruikte begrippen in beroepsmobiliteit


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

beroep
  ... Onder een hoger beroep verstaan we een juridische voorziening waardoor een rechtsgeding opnieuw voor een hogere rechter kan worden...Lees meer
nivellering
  ... onder nivelleren verstaan we het verminderen van de kloof tussen hoge en lage inkomens in een land...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.