Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

vrijdag 23 mei 2014

Marktsentiment

MarktsentimentWe spreken van het marktsentiment bij een vorm van massapsychologie die bedoeld is om te kijken of de meerderheid van de beleggers positief of negatief gestemd zijn.

Het marktsentiment wordt meestal gebruikt als zogenaamde contraryindicator. Want als iedereen negatief gestemd is, is dat een positief teken, dat de beurs wel weer zal gaan stijgen en een markt waarbij iedereen zeer positief is heeft in het algemeen de top bereikt. De kans op een scherpe terugval is dan wel zeer groot.

De term wordt ook wel gebruikt om het huidige sentiment op de beurs aan te geven. Het is bewijsbaar dat het sentiment op de beurzen volgens een soort van cyclus verloopt. Deze cyclus is zeer belangrijk. Bij een opgaande cyclus is het slechtste beursnieuws nog niet voldoende om een neerwaartse beweging te krijgen en omgekeerd is bij een neerwaartse beweging van de cyclus geen nieuws positief genoeg om een opgaande beweging te verkrijgen.
Gebruikte begrippen in marktsentiment


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

beurs
  ... centrale gereguleerde handelsplaats voor effecten zoals aandelen obligaties opties futures agrarische termijncontracten en warrants in nederland is amsterdam exchanges de organisator...Lees meer
contraryindicator
  ... een contrary indicator is een indicator die een koopsignaal geeft als alle beleggers pessimistisch zijn en een verkoopsignaal als...Lees meer
cyclus
  ... een cyclus is een zich herhalende beweging in de tijd waarbij bewegingen omhoog en omlaag elkaar afwisselen als we kijken...Lees meer
markt
  ... we kunnen een markt in een meer abstracte zin definiĆ«ren als een plaats waar vraag en aanbod samenkomen denk daarbij...Lees meer
sentiment
  ... misschien wel de beste manier om het sentiment rond een bepaald aandeel te analyseren is het bekijken...Lees meer

Begrippen waar marktsentiment in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

het kan niet missen nieuws
  ... soms zit u lekker in de auto in de file naar uw radio te luisteren en...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.