Zoeken in deze blog

Translate

donderdag 29 mei 2014

Hines ratio

Hines ratioDe Hines ratio is de berekening van een uitgebreide vorm van de PUT/CALL ratio waarbij de volumes meegenomen worden in de berekening.

De formule van de Hines Ratio is als volgt:

(PUT volume / PUT open interest)
------------------------------------------------
(CALL volume / CALL open interest)

De bedoeling van de Hines ratio is om de bekende Put/call ratio van een extra indicatie met betrekking tot de zwaarte van de situatie te voorzien. Hines kwam op dit idee omdat de put/call ratio soms extremen niet signaleerde terwijl andere indicatoren die wel zagen.

Nu we de proporties kennen, kunnen we we ook inschatten hoe sterk het sentiment is dat voor de prijsbeweging heeft gezorgd. En hoe sterker het sentiment, hoe langer het waarschijnlijk ook zal duren. Een belangrijk gegeven, want trends hebben de neiging nogal vluchtig te zijn.
Gebruikte begrippen in hines ratio


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

call
  ... de losse term call kan in diverse betekenissen worden gebruikt in de eerste plaats voor een calloptie en in de tweede...Lees meer
indicatie
  ... de indicatie zijn de eerste bied en laatkoersen die een hoekman of de vergelijkbare functionaris die hem op de beurs heeft...Lees meer
interest
  ... interest is de vergoeding die iemand ontvangt voor het ter beschikking stellen van kapitaal...Lees meer
ratio
  ... ook een ratio is een getalsverhouding tussen twee grootheden kengetallen zijn vaak in de vorm van een ratiokengetallen worden gehanteerd...Lees meer
sentiment
  ... misschien wel de beste manier om het sentiment rond een bepaald aandeel te analyseren is het bekijken...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.