Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 27 april 2014

Zwart Wit denken

Zwart Wit denkenÉén van de bekendste problemen in trading is het zogenaamde Zwart Wit denken en in de beleggerspsychologie komen we het begrip dan ook nog veelvuldig tegen.

Dit doen de traders en beleggers die uitgaan van stellingen als "de uitkomst MOET gewoon zo zijn want het staat als het ware zwart op wit geschreven in mijn grafiek" en het "Kan gewoon niet anders zijn".

Deze traders en beleggers zijn ook vaak fanatieke volgers van een bepaalde adviesdienst of goeroe. Omdat de goeroe het zegt MOET het waar zijn.

Het grote voordeel voor de Zwart Wit denker is dat hij zelf nooit schuldig is het falen. De grafiek, de adviesdienst of de goeroe hebben hem immers voorgelogen? Hun advies was duidelijk, toch?

De traders die op deze manier Zwart Wit denken zouden er een stuk beter aan doen om hun energie te steken in een betere aanpak, een beter tradingsysteem en het verbeteren van de eigen houding tegenover het traden als ze er tenminste iets aan over willen houden.

Ook investeren in kennis, kennis en nog eens kennis van de markten in plaats van zonder al te veel eigen kennis achter iemand aan te lopen is iets waar voor deze handelaren veel winst in hun trading en belegging te halen valt.
Gebruikte begrippen in zwart wit denken


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

beleggerspsychologie
  ... De beleggerspsychologie ofwel de psychologische factoren bij beleggen en handelen zorgen voor van 50% van de resultaten en dus ook...Lees meer
belegging
  ... Onder een belegging verstaan we datgene waar een belegger zijn geld in geã¯nvesteerd heeft met de bedoeling er een vorm...Lees meer
beter
  ... beter is een beursterm voor licht hogere koersen dus in de zin van "de koersen waren over het algemeen beter dan...Lees meer
grafiek
  ... een grafiek is een manier om een reeks getallen zoals koersen visueel weer te geven...Lees meer
investeren
  ... onder investeren verstaan we in de economie het gebruiken van eigen of vreemd vermogen voor het aanschaffen van kapitaalgoederen door...Lees meer
stuk
  ... een stuk is een andere benaming voor een aandeel of een obligatie...Lees meer
traden
  ... onder traden verstaan we het met korte tussenpozen kopen en weer verkopen van effecten of andere financiële waarden traden is...Lees meer
trading
  ... trading is het veelgebruikte begrip voor handel op de financiële markten en de termijnmarkten voor grondstoffen voor de korte tot...Lees meer
winst
  ... een onderneming verkoopt producten of verleent diensten en realiseert daarmee de omzet...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.