Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

woensdag 9 april 2014

controleerbaar

ControleerbaarEen trader dient controleerbaar te werken. Al is het maar om het eigen functioneren van tijd tot tijd tegen het liccht te houden.

Je zou verwachten dat mensen die zich met trading bezig houden dit eigenlijk wel min of meer van nature zouden doen maar in de tradingwereld lijken toch andere wetten te gelden. Traders houden er niet van om controleerbaar te zijn. Een paar redenen daarvoor kunnen zijn:

- Ze willen niet fout zitten en daar al helemaal niet mee geconfronteerd worden.

- Ze willen niet toegeven dat ze van hun eigen regels zijn afgeweken

- Ze willen liever niet inzien dat de regels van hun tradingsysteem voor verbetering vatbaar zijn

- Ze willen al helemaal niet inzien dat we psychische ondersteuning wonderen zou kunnen doen

- En misschien nog wel het belangrijkste, ze willen niet dat het zichtbaar wordt dat niet alleen niet goed bezig zijn maar misschien wel niet deugen voor het vak van trader.

Een verstandige trader die dit soort slechte eigenschappen bij zichzelf herkent doet er dan ook goed aan om die controle bij iemand anders neer te leggen.

Dat kan een speciaal tradingmaatje zijn, waarbij je elkaar over en weer controleert en helpt wanneer dat nodig is, gewoon een goede vriend of een professional, denk aan een trainer of een coach.

Wil een dergelijk persoon iets kunnen doen dan dient u hem of haar natuurlijk wel de mogelijkheden daarvoor te geven en dan kunt u denken aan

- een goede beschrijving van uw tradingsysteem en alle regels.

- de afspraak elkaar altijd de waarheid te vertellen anders heeft deze hele actie geen zin;

- een specificatie van de trades, liefst met alle omstandigheden waaronder u er in gestapt bent;

- de risk/reward ratio van elke trade;

- de gevolgde moneymanagement procedure;

- en of u de afspraken van de vorige keer bent nagekomen.

Uit een oogpunt van motivatie is het aan te raden om een vorm van beloning of een soort van straf te zetten op het al dan niet nakomen van deze gemaakte afspraken.

Op den duur moet deze aanpak min of meer vanzelf tot een verantwoorde manier van handelen leiden waarbij de controleerbaarheid van alles wat u als trader doet een vanzelfsprekend iets geworden is.
Gebruikte begrippen in controleerbaarheid trading


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

min
  ... de term min wordt gebruikt in de verbinding "in de min staan" wat staat tegenover "een plus noteren"...Lees meer
moneymanagement
  ... moneymanagement is een verzamelnaam van technieken die bedoeld zijn om enerzijds een zo hoog...Lees meer
ratio
  ... ook een ratio is een getalsverhouding tussen twee grootheden kengetallen zijn vaak in de vorm van een ratiokengetallen worden gehanteerd...Lees meer
risk reward ratio
  ... onder de risk reward ratio verstaan we een verhoudingsgetal dat aangeeft hoeveel risico er gelopen wordt bij een...Lees meer
trader
  ... een trader is een handelaar of belegger die door relatief snelle aankoop en verkooptransacties winst probeert te behalen ofwe hij...Lees meer
trading
  ... trading is het veelgebruikte begrip voor handel op de financiële markten en de termijnmarkten voor grondstoffen voor de korte tot...Lees meer
zitten
  ... het begrip zitten in de effectenwereld wordt gebruikt in de zin van "blijven zitten op een aandeel " of "blijven...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.