Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

vrijdag 4 april 2014

Afsluitprovisie

AfsluitprovisieOnder de afsluitprovisie verstaan we een bedrag aan eenmalige provisie dat door verstrekkers van leningen en hypotheken in rekening wordt gebracht over het volle bedrag van een lening en dat kan oplopen tot procenten van de lening of het hypotheekbedrag.

Afsluitprovisie is heel gebruikelijk bij hypothecaire leningen en (middel)lange leningen. Afsluitprovisie moet voldaan worden bij het afsluiten van de lening of de hypotheek.

De manier waarop deze provisie wordt berekend is verre van transparant. Hoewel er steeds nieuwe regelgeving komt is deze meestal al weer na korte tijd achterhaald. In de praktijk draait het er altijd op uit dat de aanvrager opdraait voor de kosten, hoewel deze soms behoorlijk vermomd kunnen zijn.

Vertalingen Afsluitprovisie

Engels: Handling fee


Gebruikte begrippen in afsluitprovisie


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

kosten
  ... kosten zijn de in geld uit te drukken waarde van hoeveelheden productiefactoren die bij de productie van goederen en diensten...Lees meer
lening
  ... we spreken van een lening als een partij een som geld verstrekt aan een andere partij onder de voorwaarde dat...Lees meer
provisie
  ... de provisie of effectenprovisie is het bedrag dat een financiĆ«le instelling aan de klant berekent voor het verrichten van effectentransacties...Lees meer

Begrippen waar afsluitprovisie in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

financieringskosten
  ... de financieringskosten vormen alle kosten die u moet maken om een lening hypotheek te sluiten voorbeeld van financieringskosten zijn afsluitprovisie...Lees meer
afsluitkosten
  ... Onder de afsluitkosten verstaan we alle kosten voor het afsluiten van een hypotheek...Lees meer
disagio
  ... de term disagio kent vele betekenissen zoals...Lees meer
effectieve rente
  ... de effectieve rente geeft aan wat een hypotheek daadwerkelijk kost bij de berekening van de effectieve rente wordt rekening...Lees meer
projectkorting
  ... met projectkorting bedoeld men het feit dat bij grotere nieuwbouwprojecten geldverstrekkers kunnen besluiten om rentekorting of korting op de afsluitprovisie...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.