zaterdag 12 april 2014

Piercingline

Piercingline


Achtergronden piercingline

De Piercingline is een figuur uit de candlestickanalyse.Wordt in de Nederlandstalige literatuur ook wel een doorboringspatroon genoemd maar die term is betrekkelijk zeldzaam. Het is een patroon bestaande uit een zwarte en een witte candle. Op de eerste dag ligt het initiatief nog volledig bij de verkopers die de koers lager weten te duwen. Ook het slot ligt lager dan de openkoers.

Maar op de tweede dag ontstaat er toch weer koopdruk. En het slot is duidelijk bullish want meer dan 50% van de body van de vorige candle. Dat vertelt ons dat er weer sprake is van kopers op de markt. 


Piercingline

De verklaring van dit patroon is de volgende:

De eerste dag is een lange neerwaartse dag


De tweede dag is een opgaande dag met een opening die lager is als het laagste punt van de dag ervoor.

Het slot van de tweede dag is binnen de body van gisteren, en boven het middelpunt van deze body. We zitten hier in een neergaande markt waarbij de markt de tweede dag met een gap opent, daarna sterk naar boven beweegt en boven het middelpunt van de vorige dag sluit.

Dit patroon suggereert een gelegenheid voor de bulls om in de markt te stappen en zo verdere steun te geven aan de trendomslag die gaande lijkt te zijn. We gaan de neerwaartse beweging be-eindigen en verder met een opgaande.

Betekenis piercingline


Het Piercing Line patroon is het omgekeerde van de Dark Cloud Cover.

De algemene betekenis van de piercingline wijst op trendomslag.

De verwachte richting voor de korte termijn is opwaarts gericht

De betrouwbaarheid van de Piercingline is gemiddeld

Bevestiging piercingline

Een verdere opwaartse beweging middels een witte kaars zou het patroon bevestigen

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.