Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

maandag 28 april 2014

Head and shoulders formatie

Head and shoulders formatieDe hoofd- en schouders formatie komt op velen soms vreemd over.

Toch is de verklaring simpel.


Head and shoulders formatie

Zoals te zien in onderstaande afbeelding bestaat deze uit drie toppen, waarbij de middelste (het "hoofd") de hoogste top vormt.

Omgekeerd bestaat deze ook met 3 dalen.


Head and shoulders formatie in een koersbodem

De lijn die we door de twee dalen kunnen trekken wordt de "neklijn" genoemd.

Het doorbreken van deze neklijn geldt als een krachtig signaal.

Een voorbeeld met drie dalen: In de volgende afbeeldingen zien we twee golfbewegingen, die bij elkaar opgeteld een hoofd en schoudersformatie vormen.


basisbenodigdheden voor een head and shoulderformatie

En nu bovenstaande golfbewegingen bij elkaar opgeteld:

ontstaan head and shoulders formatie


Deze formatie komt in de praktijk zeer weinig voor, veel minder dan bijvoorbeeld de wigformatie, maar is dan wel betrouwbaar.
Gebruikte begrippen in head and shoulders formatie


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

dalen
  ... het dalen van effectenkoersen is een begrip waarmee lagere koersen worden aangeduid...Lees meer
neklijn
  ... de neklijn is een apart benoemde vorm van de vaker voorkomende steunlijn of weerstandslijn indien in een dal die zich...Lees meer
wigformatie
  ... een driehoek formatie of wig formatie is een term uit de technische analyse waarbij de koers zich binnen en driehoek...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.