Zoeken in deze blog

Translate

maandag 28 april 2014

Koersbeweging

Koersbeweging

De verandering in opwaartse en neerwaartse richting van de waarde op de beurs van een effect .

Stijgt de koers , dan wordt een effect meer waard.

Daalt de koers dan wordt een effect minder waard.

Koersbewegingen worden onder andere veroorzaakt door (verwachte) veranderingen in vraag en aanbod op de financiele markten, (inter)nationale economische ontwikkelingen en door irrationele angst en sentiment.

Kortom, er zijn nogal wat oorzaken voor een koersbeweging aan te geven waarbij iedereen zijn eigen oorzaken aangeeft.

Overigens praten sommigen over koersbewegingen alsof de koersen deze bewegingen zelf, als een soort levend mechanisme, zouden maken.

Dat is natuurlijk onzin. Koersen worden gemaakt door beleggers, en door niets anders.

En die beleggers reageren voor het merendeel louter op sentiment, zaken als angst en hebzucht, daarmee zelf de koersbewegingen in het leven roepend.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.