zondag 23 maart 2014

Boolean

Boolean

boolean


Een boolean is een variabel gegeven dat uitsluitend twee waarden aan kan nemen, namelijk waar (true) en niet-waar (false).

Deze boolean wordt veel gebruikt in expertsystemen. Daar vinden we ook zogenaamde fuzzy logic terug waarbij dit "waar" en "niet-waar" duidelijk minder strikt zijn.

We vinden de boolean regelmatig terug in tradingsystemen. Daar wordt tenslotte vaak naar allerlei omstandigheden op de markt gekeken en die worden dan teruggebracht tot een gemakkelijk te gebruiken "waar" of "niet-waar". Bijvoorbeeld aan een variabele MA wordt dat de waarde "waar" gegeven als de koers boven het langlopend gemiddeld zit en "niet waar" als dit niet het geval is.

Ook bij de vele software voor aandelenanalyse de in de handel is komen we de boolean nog wel eens tegen.
Gebruikte begrippen in boolean


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

aandelenanalyse
  ... Met het begrip aandelenanalyse bedoelen we de verzamelnaam van een aantal methoden en technieken...Lees meer
waarden
  ... met het begrip waarden benoemen we in de effectenwereld waardepapieren in allerlei vormen met name uiteraard effecten...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.