Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

dinsdag 11 maart 2014

Marktvormen

MarktvormenOnder marktvormen verstaan we het onderscheid van markten naar verschillende kenmerken die de aard van de verhoudingen tussen de marktpartijen bepalen. Denk daarbij aan de manier waarop kopers en verkopers elkaar op deze marktvormen weten te vinden en weten te bereiken, hoe prijzen tot stand komen, hoe verschillen in de omvang van de vraag en de productie onderling op elkaar inwerken. In het algemeen drukken we deze marktvormen uit in de omvang van aanbod en vraag.

Bij veel aanbod veel vraag spreken we van een polypolistische concurrentie
Bij veel aanbod weinig vraag spreken we van een oligopsonie
Bij veel aanbod één vrager spreken we van een monopsonie


Bij weinig aanbod en veel vraag spreken we van een oligopolie
Bij weinig aanbod en weinig vraag spreken we van een tweezijdig oligopolie
Bij weinig aanbod en één vrager spreken we van een beperkte monopsonie


Bij één aanbieder en veel vraag spreken we van een monopolie
Bij één aanbieder en weinig vraag spreken we van een beperkt monopolie
Bij één aanbieder en één vrager spreken we van een tweezijdig monopolie


Bij al deze marktvormen gaan we impliciet uit van het feit dat er sprake is van een homogeen product.

Vertalingen marktvorm


Engels: Marketstructure


Gebruikte begrippen in marktvormen


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

productie
  ... het begrip productie kan op verschillende manieren beschreven worden namelijk het verwerken van productiefactoren tot eindproducten het voortbrengen van...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.