Zoeken in deze blog

Translate

woensdag 19 maart 2014

Swingtrading

Swingtrading

 

swingtrading
opklikken voor groter formaat


Bij handelen op basis van swingtrading worden de duidelijke toppen en dalen uit een koersgrafiek genomen en met elkaar verbonden, zoals de rode lijnen in onderstaande grafiek de grafiek de toppen en dalen van de blauwe koersgrafiek verbinden.

swingtrading

Zodra een dergelijke "swing" een bepaald percentage stijging of daling heeft overschreden of als er gebruik wordt gemaakt van aanvullende technieken zoals bijvoorbeeld kruisende voortschrijdende gemiddelden dan wordt er een koopsignaal of verkoopsignaal afgegeven.

Een bekend probleem is dat de grafiek nooit af is, omdat we de laatste lijn niet kunnen trekken. We weten namelijk nooit waar de volgende top cq het volgende dal ergens ligt.
Gebruikte begrippen in swingtrading


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

basis
  ... In de goederentermijnhandel is de basis het verschil tussen de contante prijs van een commodity en de koers van de...Lees meer
dalen
  ... het dalen van effectenkoersen is een begrip waarmee lagere koersen worden aangeduid...Lees meer
grafiek
  ... een grafiek is een manier om een reeks getallen zoals koersen visueel weer te geven...Lees meer
koersgrafiek
  ... een koersgrafiek of kortweg grafiek is een grafische weergave van de koersontwikkeling van een effect of index in de loop...Lees meer
verkoopsignaal
  ... in de technische analyse kennen we vele vormen van het verkoopsignaal bijvoorbeeld de neerwaartse doorbreking van een trendlijn of een...Lees meer

Begrippen waar swingtrading in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

swingtrader
  ... een swingtrader is een trader die een positie van 1 tot 10 trading dagen aanhoudt dit wordt bereikt door de korte...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.