Zoeken in deze blog

Translate

dinsdag 18 maart 2014

geschoren worden

Geschoren wordenMet de uitdrukking geschoren worden wordt bedoeld dat een belegger veel geld verliest bij een plotselinge forse terugval van de beurs.

Bekende uitdrukking in dit verband: "...Als je geschoren wordt moet je rustig blijven zitten...", ofwel niet in paniek raken en rare dingen gaan doen als er gekke, onverwachte dingen op de beurs gebeuren. Die horen er nu eenmaal bij en het corrigeert zichzelf in de loop van de tijd vrijwel altijd wel weer.

Kortom, geen paniek. Dat is de slechtste raadgever die er is. .Gebruikte begrippen in geschoren worden


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

belegger
  ... Onder een belegger verstaan we een bedrijf of persoon die zich bezighoudt met het beleggen van overtollige geldmiddelen teneinde hier...Lees meer
geld
  ... het ons maar al te bekende geld is in feite een geformaliseerde vorm van koopkracht of van vermogen...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.