Zoeken in deze blog

Translate

woensdag 19 maart 2014

aandeelhouderscommissie

aandeelhouderscommissieMet het begrip aandeelhouderscommissie wordt een groep van aandeelhouders die is benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders of AVA bedoeld.

Deze aandeelhouderscommissie heeft enkele wettelijke bevoegdheden gekregen om de aandeelhouders te vertegenwoordigen.

De belangrijkste bevoegdheden daarvan zijn dat de aandeelhouderscommissie een bindende voordracht kan doen voor de benoeming van een commissaris

Bij andere benoemingen heeft de aandeelhouderscommissie een vetorecht.


Gebruikte begrippen in aandeelhouderscommissie


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

aandeelhouders
  ... De aandeelhouder is de bezitter van een aandeel waardoor hij economisch mede eigenaar van een vennootschap wordt...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.