Zoeken in deze blog

Translate

woensdag 19 maart 2014

Aandelenkapitaal

AandelenkapitaalOnder het aandelenkapitaal, ook wel aandelenvermogen van een vennootschap ofwel kortweg het kapitaal verstaan we het aantal uitgegeven aandelen vermenigvuldigd met de uitgiftekoers.

Bij de uitgegeven aandelen maken we dan nog een onderverdeling tussen de aandelen die de vennootschap nog zelf in portefeuille heeft en de wel uitgegeven en dus uitstaande aandelen.Een andere benadering van het aandelenkapitaal van een onderneming is het aantal bij een emissie daadwerkelijk uitgegeven ofwel geplaatste aandelen vermenigvuldigd met hun nominale waarde.

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.