Zoeken in deze blog

Translate

woensdag 12 maart 2014

actuarieel zuivere premie

Actuarieel zuivere premieOnder de actuarieel zuivere premie verstaan we in de wereld van de pensioenen de pensioenpremie (uitgedrukt als percentage) dat de contante waarde van de huidige bezittingen gelijk maakt aan de bedragen die in de toekomst nodig zullen zijn om aan de uitkeringsverplichtingen te kunnen voldoen.

Hierbij wordt via allerlei statistische berekeningen en aannames gepoogd de "schade" en de daartoe benodigde uitkering zo correct mogelijk in te schatten.

Gebruikte begrippen in actuarieel zuivere premie


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

contante waarde
  ... bij veel berekeningen op het gebied van beleggingen leningenen en hypotheken stuiten we op het begrip contante waarde...Lees meer
premie
  ... de premie van een optie is de koers waartegen deze optie genoteerd...Lees meer
waarde
  ... de waarde van iets is in het algemeen het geldbedrag dat iets vertegenwoordigt de waarde wordt doorgaans gevonden door de...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.