Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

vrijdag 7 maart 2014

90% klaar tradingsysteem

90% klaar tradingsysteem

90% klaar tradingsysteem
klik voor grotere afbeelding

Traders hebben de neiging enorm veel inspanning te steken in hun tradingsysteem en door te gaan tot het in hun ogen volmaakt is. Volgens deze traders is hun tradingsysteem altijd voor 90% klaar. Een zeer herkenbaar fenomeen in de wereld van de beleggerspsychologie.

Het gevolg hiervan is dat men nooit daadwerkelijk begint met trading. En niet alleen zal er dus nooit een cent mee verdiend worden, er is ook geen enkele garantie dat het systeem werkt. Zaken als papertrading en backtesting kunnen een indruk van een tradingsysteem geven , maar of het werkt zal de praktijk uitwijzen omdat daar nu eenmaal een groot aantal factoren een rol spelen die nooit te simuleren zijn.

Ook het gedrag van de trader zelf kun je daar onder rekenen. Hoe reageert deze op stress, angst en dergelijke? Niemand die het weet. Een trader die zich van de eigen beperkingen bewust is kan het feit dat zijn tradingsysteem pas voor 90% klaar is dan ook uitstekend als alibi gebruiken om er niet deaadwerkelijk mee aan de gang te gaan.

Velen zijn bang een lang gekoesterde droom, een leven als trader, in korte tijd in niets op te zien gaan. En ze dromen liever verder dan dat ze proberen de droom werkelijkheid te laten worden.

Langer doorgaan heeft ook het gevaar dat men steeds meer details in gaat bouwen, bij voorkeur in combinatie met een stuk curvefitting. Dit zal de betrouwbaarheid en robuustheid van het systeem uiteindelijk zeker niet ten goede komen.

Gebruikte begrippen in 90% klaar tradingsysteem


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

angst
  ... Angst mag een vreemde term lijken op een website voor beleggers maar het is voor menige belegger en trader verreweg...Lees meer
backtesting
  ... Bij backtesting wordt een tradingsysteem getest door het herhaald met verschillende waarden van variabelen te testen meestal rolt...Lees meer
lang
  ... lang is een weinig gebruikte vertaling van het engelstalige long indien we spreken van long of een longpositie hebben we...Lees meer
laten
  ... onder laten verstaan we het afgeven van koersen waartegen men effecten of valuta wil verkopen ook wordt het gebruikt als...Lees meer
robuustheid
  ... de robuustheid van een tradingsysteem is vermoedelijk de belangrijkste eigenschap die helaas niet in één of ander kengetal is uit...Lees meer
stress
  ... stress is de natuurlijke reactie van het lichaam...Lees meer
stuk
  ... een stuk is een andere benaming voor een aandeel of een obligatie...Lees meer
trader
  ... een trader is een handelaar of belegger die door relatief snelle aankoop en verkooptransacties winst probeert te behalen ofwe hij...Lees meer
trading
  ... trading is het veelgebruikte begrip voor handel op de financiële markten en de termijnmarkten voor grondstoffen voor de korte tot...Lees meer


Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.