Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zaterdag 2 november 2013

Aanbodoverschot

Aanbodoverschot

aanbodoverschot
klik op de afbeelding voor ene vergroting

In de economie kennen we het aanbodoverschot. Dit ontstaat op het moment dat er gegarandeerde minimumprijzen worden gesteld, bijvoorbeeld door een overheid.

Producenten gaan dan onbeperkt produceren. Door het wegvallen van de wetten van vraag en aanbod (men kan de producten toch wel kwijt door de minimumprijs) is er geen rem meer op de groei van de productie.

In de beginjaren van de Europese samenwerkingen ontstond hierdoor een enorm overschot op het gebied van agrarische producten. Omdat de boeren een garantieprijs kregen gingen deze de productie steeds verder opvoeren. Het resultaat daarvan werd wel de melkplas, de boterberg, de graanberg en de wijnplas genoemd.

Gebruikte begrippen in aanbodoverschot


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

boterberg
  ... de zogenaamde boterberg was het overschot aan boter dat in het begin van de europese unie ontstond door het hanteren...Lees meer
economie
  ... het begrip economie heeft meerdere betekenissen namelijk 1 de behoeftebevrediging in een bepaald gebied bijvoorbeeld de economie van nederland...Lees meer
graanberg
  ... de zogenaamde graanberg was het overschot aan boter dat in de beginjaren van de europese unie ontstond door het hanteren...Lees meer
groei
  ... onder grijze handel verstaan we de handel in effecten die binnenkort op de markt komen maar die nu nog...Lees meer
melkplas
  ... de zogenaamde melkplas was het overschot aan melk dat in het begin van de europese unie ontstond door het hanteren...Lees meer
productie
  ... het begrip productie kan op verschillende manieren beschreven worden namelijk het verwerken van productiefactoren tot eindproducten het voortbrengen van...Lees meer
vraag en aanbod
  ... het prijsmechanisme van vraag en aanbod is de feitelijke grondslag van de westerse economie...Lees meer
wijnplas
  ... de zogenaamde wijnplas was het overschot aan wijn dat in de beginjaren van de europese unie ontstond door het hanteren...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.