woensdag 4 september 2013

Aandelenkoers

AandelenkoersDe aandelenkoers of meestal kortweg "de koers" genoemd is in feite niets ander dan een ander woord voor de prijs waarvoor het aandeel wordt aangeboden, gevraagd of verhandeld.

Een aandelenkoers wordt meestal opgemaakt op een aandelenmarkt / aandelenbeurs , maar kan ook onderhands worden bepaald.

Bij de meeste aandelen die op de beurs genoteerd staan wordt meermalen per dag een aandelenkoers vastgesteld, bij de grotere fondsen gebeurt dit tijdens de handelsuren zelfs constant en is er dus altijd een recente aandelenkoers beschikbaar. 

Bij weinig verhandelde fondsen is het minimaal eens per dag.

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.