vooruitzicht AEX slotkoers 20 mei 2019

vooruitzicht AEX slotkoers 20 mei 2019
Klik op de afbeelding voor meer informatie en historie

zaterdag 12 april 2014

gannwheel

GannwheelHet gannwheel, ook wel "Square of 9" ofwel het negenvierkant genoemd is een techniek, ontwikkeld door W.D. Gann, waarmee diverse steun- en weerstand waarden berekend kunnen worden. Het is in feite een spiraal.


gannwheel

Deze wordt als volgt opgebouwd: We beginnen in het midden van een ruitjesverdeling met het getal 1, met het getal 2 daar direct naast aan de linkerkant. De rest van de getallen spiraalt hier om heen zoals in de afbeelding is te zien. Het getal 9 completeert de eerste cyclus, de getallen 10 t/m 25 vormen de 2e cyclus, 26 t/m 49 de derde enzovoort.
Gebruikte begrippen in gannwheel


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

cyclus
  ... een cyclus is een zich herhalende beweging in de tijd waarbij bewegingen omhoog en omlaag elkaar afwisselen als we kijken...Lees meer
gann
  ... w d gann begon zijn loopbaan op 13 jarige leeftijd met het verkopen van sigaren en kranten in de treinen...Lees meer
waarden
  ... met het begrip waarden benoemen we in de effectenwereld waardepapieren in allerlei vormen met name uiteraard effecten...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.