zondag 12 februari 2017

gecentreerd voortschrijdend gemiddelde

Gecentreerd voortschrijdend gemiddelde

Voortschrijdende gemiddelden kunnen fors achterlopen

Het grote probleem van voortschrijdende gemiddelden is, dat ze fors achter kunnen lopen. Ze hebben, zoals dat heet een lag. Een mogelijkheid om dit te ondervangen is door het centreren van een MA. Dat wil zeggen dat we de grafiek naar links opschuiven in de tijd. En wel verschuiven over de helft van de periode.

Het nadeel van deze op zich goed werkende aanpak is dat er een gat ontstaat aan het einde van de grafiek. En dat is nu juist het gebied waar we de situatie van willen weten.  In onderstaande grafiek is dat gat echter opgevangen met speciale wiskundige technieken waardoor het centreren van het voortschrijdende gemiddelde toch goed te doen is.

De blauwe lijn is het gecentreerde gemiddelde, de grijze lijn is het normale, niet-verschoven gemiddelde.


gecentreerd voortschrijdend gemiddelde
klik op de afbeelding voor groter

Betrouwbare koop- en verkoop signalen

We zien ook dat deze kruisingen van gecentreerde voortschrijdende gemiddelden zeer betrouwbare koop en verkoopsignalen geven. Voor onszelf is dit één van de meest gebruikte timers om tijdige aan- en verkoopsignalen te genereren.Vertalingen van Gecentreerd voortschrijdend gemiddelde

Engels: centered moving averageGebruikte begrippen in gecentreerd voortschrijdend gemiddelde


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

gemiddelde
  ... het berekenen van het gemiddelde van een reeks getallen is bedoeld om een soort representatief getal voor de gehele reeks...Lees meer

grafiek
  ... een grafiek is een manier om een reeks getallen zoals koersen visueel weer te geven...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.