Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

maandag 2 januari 2017

doorrollen van een calloptie

Doorrollen van een calloptie

Onder het doorrollen van een calloptie verstaan we het sluiten van een geschreven CALL en het opnieuw schrijven van een zelfde CALL met een uitoefenmaand die verder weg ligt, op een zodanige manier dat er weinig geld bijgelegd behoeft te worden

Opties doorrollen

In het algemeen spreken van we van opties doorrollen als we de optie aan het einde van de looptijd én niet af willen sluiten met een sluitingstransactie én niet willen kiezen voor uitoefening. We kiezen bij opties doorrollen eigenlijk voor het kunstmatig verlengen van de looptijd.

 De optie wordt gesloten en de opbrengst wordt in een gelijksoortige optie gestoken met een langere looptijd. Indien er geen sprake is van winst maar van een verlies met sluiten dan wordt er gekozen voor het schrijven van een optie op zodanige manier dat het verlies min of meer gecompenseerd wordt.

Doorrollen is vaak interessant

Opties doorrollen is vaak te verkiezen boven op dit moment  met verlies afsluiten van de positie.

Nadelen van opties doorrollen


Een groot nadeel van doorrollen is het verlies dat optreedt door de bied-laat spread bij de marketmaker. Daarnaast zitten we twee keer met provisiekosten. Al deze kosten moeten eigenlijk met het doorrollen gecompenseerd worden. En dat is niet altijd even eenvoudig.

Gebruikte begrippen in doorrollen van een calloptie


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

call
  ... de losse term call kan in diverse betekenissen worden gebruikt in de eerste plaats voor een calloptie en in de tweede...Lees meer
calloptie
  ... voor veel beleggers zijn opties het einde ofwel in figuurlijke zin omdat men enthousiast is over de vele mogelijkheden ofwel...Lees meer
doorrollen
  ... doorrollen is het sluiten van een shortpositie in opties en het openen...Lees meer
geld
  ... het ons maar al te bekende geld is in feite een geformaliseerde vorm van koopkracht of van vermogen...Lees meer
schrijven
  ... hierbij ontvangt de schrijver de optiepremie waar...Lees meer
uitoefenmaand
  ... de uitoefenmaand is de kalendermaand waarin opties aflopen de eigenlijke uitoefendatum of liever gezegd de laatste datum waarop handel in een...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.