Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zaterdag 6 augustus 2016

oorzaken van inkomensverschillen

Oorzaken van inkomensverschillen

Inkomensverschillen zijn vaak onderwerp van discussie. Mag de ene persoon 100 keer zoveel verdienen als de andere? Mag een voetballer die zo'n goede "blik op de bal" heeft meer verdienen dan de president directeur van een multinational met tienduizenden werknemers die deels van zijn beslissingen afhankelijk zijn? Is het redelijk dat iemand met een uitkering vaak meer te besteden heeft dan iemand die werkt? Het zijn allemaal vragen die uiteindelijk terug te voeren zijn op inkomensverschillen.

Rechtvaardigheidsgevoel of afgunst?

De discussie komt altijd voort uit een soort rechtvaardigheidsgevoel alhoewel pure afgunst ook beslist een sterke drijfveer zal zijn. Het is een discussie die vooral in de politiek driftig wordt gevoerd en waarbij elke partij al tientallen jaren dezelfde stokpaardjes berijdt. Alleen al hierdoor zit de discussie muurvast.

Rituele dans rond koopkrachtplaatjes

En is een regelmatige rituele dans rond het "koopkrachtplaatje" waar bij wordt gekeken wat het effect van maatregelen is. Is dat koopkrachtplaatje scheef (in tweede kamer jargon is dan sprake van een scheve puntenwolk) dan gaat men "aan de knoppen draaien". Het effect is in de praktijk beperkt tot enkele euro's.

Lokale overheden zien hun kans schoon

En zeker als de landelijke overheid een lichte stijging van de inkomens toestaat staan de lokale overheden, provincies, waterschappen en bijvoorbeeld ook nutsbedrijven en verzekeringen direct klaar om allemaal hun kosten te verhogen. Dan kan immers straffeloos nu iedereen toch meer te besteden heeft? Daar mag dan best iets af en het onvermijdelijke gevolg is dat er per saldo weer minder te besteden overblijft.

De oorzaken van inkomensverschillen kunnen bijvoorbeeld zaken zijn als het verschil in talent, ervaring, opleiding, verantwoordelijkheid, zwaarte van het werk, schaarste m.b.t. de deskundigheid, traditie en dergelijke. Maar in de praktijk spelen vooral politieke factoren een doorslaggevende rol.
Gebruikte begrippen in oorzaken inkomensverschillen


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

inkomensverschillen
  ... elk land kent inkomensverschillen zelf als de overheid dit tegengaat zal er nog een zwart of grijs circuit overblijven dat...Lees meer
schaarste
  ... we spreken in de economie van schaarste als er sprake is van een vorm van spanning tussen de behoeften van...Lees meer
verantwoordelijkheid
  ... een trader dient een goed gevoel voor verantwoordelijkheid te ontwikkelen de meeste traders gaan er van uit dat ze alleen...Lees meer
werk
  ... in het algemeen bedoelen we met werk de betaalde productiefactor arbeid in het productieproces werk dat vrijwillig wordt verricht zonder dat...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.