vrijdag 5 augustus 2016

Consortiaal krediet

Consortiaal kredietConsortiaal kredietEen consortiaal krediet is een vorm van krediet dat wordt verstrekt door een groep binnenlandse en / of buitenlandse banken.  Een dergelijke groep banken wordt namelijk ook wel een consortium genoemd.

Een dergelijk kredietvorm wordt gebruikt om bijvoorbeeld het risico voor de deelnemende banken te spreiden zodat dit daalt tot een acceptabel niveau.


Het mag duidelijk zijn dat een dergelijk  consortiaal krediet nogal wat werk met zich meebrengt voor alle betrokken partijen.  We hebben het dan meestal ook niet over kredieten van een paar tientjes.

En een dergelijk omvangrijk krediet wordt doorgaans ook  voor de lange of middellange termijn verstrekt.
Gebruikte begrippen in consortiaal krediet


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

krediet
  ... krediet is zuiver juridisch gezien een verhouding die ontstaat wanneer de ene partij een prestatie verricht bijvoorbeeld het verstrekken van...Lees meer

risico
  ... klik op de afbeelding voor een vergroting risico is een vreemd begrip waarbij iedereen weet wat we ermee bedoelen maar slechts...Lees meer

termijn
  ... termijn heeft meerdere betekenissen 1 periode tussen opeenvolgende tijdstippen 2 bedrag dat periodiek verschuldigd is...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.