Zoeken in deze blog

Translate

vrijdag 5 augustus 2016

beleidsrelevant financieringssaldo van het Rijk

beleidsrelevant financieringssaldo van het RijkHet zogenaamde beleidsrelevant financieringssaldo van het Rijk is het werkelijke financieringssaldo van het Rijk;

Het saldo is bijna altijd synoniem met financieringstekort.

De definitie is vrijwel ondoorgrondelijk en luidt letterlijk:

het feitelijke financieringssaldo van het Rijk, gecorrigeerd voor debudgetteringen, agio en disagio, aan- en verkoop van staatsbezit, kasverschuivingen, versnelde belastinginning en een aantal incidentele posten.

Ofwel: We staan weer eens rood.

Gebruikte begrippen in beleidsrelevant financieringssaldo van het rijk


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

agio
  ... Onder agio of ook wel agio op aandelen verstaan we het bedrag dat een aandeel meer waard is dan de...Lees meer
disagio
  ... de term disagio kent vele betekenissen zoals...Lees meer
saldo
  ... onder het saldo van een rekening verstaan we het bedrag dat overblijft als alle bijboekingen en afboekingen zijn verwerkt...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.