Zoeken in deze blog

Translate

vrijdag 5 augustus 2016

Bankenheffing

BankenheffingDe bankenheffing of bankentaks is bedoeld om wat terug te zien van de grote bedragen aan leningen die de overheden hebben voorgeschoten om banken die door de kredietcrisis in de problemen waren gekomen te helpen. Het grote probleem bij invoering van een bankenheffing is dat alle landen er aan mee moeten doen om oneerlijke concurrentie tegen te gaan.

Gezien de besluitvorming die er normaal gesproken op dat niveau plaats vindt is het de grote vraag of een dergelijke bankenheffing er ooit gaat komen.

En als er al een bankenheffing komt is dit waarschijnlijk een product dat zo vol met compromissen en uitzonderingen zit dat het nauwelijks meer zin heeft.

Gebruikte begrippen in bankenheffing


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

bankentaks
  ... De bankenheffing of bankentaks is bedoeld om wat terug te zien van de grote bedragen aan leningen die de overheden...Lees meer
concurrentie
  ... onder concurrentie mededingen of wedijveren verstaan we de strijd tussen bedrijven onderling om een sterke positie op een markt te...Lees meer
kredietcrisis
  ... de term kredietcrisis kwam in de zomer van 2007 naar voren omdat banken elkaar geen geld meer wilden lenen...Lees meer

Begrippen waar bankenheffing in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

bankentaks
  ... De bankenheffing of bankentaks is bedoeld om wat terug te zien van de grote bedragen aan leningen die de overheden...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.