Zoeken in deze blog

Translate

vrijdag 29 juli 2016

annuïteiten aflossing van een obligatielening

annuïteiten aflossing van een obligatieleningOnder een annuïteiten aflossing van een obligatielening verstaan we een methode van aflossing, waarbij de zogenaamde annuïteit bestaat uit twee componenten namelijke een aflossingsdeel en een rentedeel.

De som van deze beide componenten levert altijd hetzelfde te betalen bedrag op over de gehele looptijd.

Van jaar tot jaar neemt het rentedeel af en het aflossingsdeel toe. Het principe van de annuïteiten aflossing is heel gebruikelijk in de wereld van de hypotheken.

Gebruikte begrippen in annuïteiten aflossing van een obligatielening


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

aflossing
  ... Onder het begrip aflossing verstaan we de gebeurtenis van het terugbetalen van een deel van een lening of een obligatie...Lees meer
obligatielening
  ... een obligatielening is een lening verdeeld in los uitgegeven delen de obligaties de obligaties worden aan de desbetreffende geldgevers verstrekt...Lees meer
som
  ... de som is de nationale munteenheid van kirgizistan de iso valutacode van de som is kgs...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.