Zoeken in deze blog

Translate

vrijdag 29 juli 2016

Algemene nabestaandenwet

Algemene nabestaandenwetDe Algemene nabestaandenwet is een volksverzekering aan nabestaanden die onder bepaalde voorwaarden een uitkering kan verstrekken. 

Deze uitkering is op het niveau van het sociaal minimum. 

Voor de exacte wetstekst en de bijbehorende, steeds veranderende bedragen wordt verwezen naar de site s van de rijksoverheid.

Algemene nabestaandenwet

Gebruikte begrippen in algemene nabestaandenwet


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

sociaal minimum
  ... het sociaal minimum is het inkomen dat bij wet als het minimum is vastgesteld voor de lonen en sociale...Lees meer
volksverzekering
  ... een volksverzekering is een sociale verzekering die geldt voor alle ingezetenen voorbeelden zijn of waren het verandert nog wel eens...Lees meer

Begrippen waar algemene nabestaandenwet in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

sociale verzekeringen
  ... de zogenaamde sociale verzekeringen vormen het deel van de sociale zekerheid met een verzekeringskarakter omdat het uit premies wordt...Lees meer
AWW
  ... De aww is een veel gebruikte afkorting van algemene weduwen en wezenwet...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.