Zoeken in deze blog

Translate

vrijdag 29 juli 2016

Afschrijvingspolitiek

AfschrijvingspolitiekDe afschrijvingspolitiek is een synoniem voor het begrip afschrijvingsbeleid.

De afschrijvingspolitiek ofwel de manier waarop bedrijven afschrijven kan en mag per bedrijf verschillen.

Bedrijven worden wel geacht als zij eenmaal een afschrijvingspolitiek hebben vastgesteld, dit een aantal jaren te hanteren. Het is niet de bedoeling dat de afschrijvingspolitiek elk jaar verandert, al naar gelang het een bedrijf in dat jaar het beste uitkomt.

Gebruikte begrippen in afschrijvingspolitiek


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

afschrijven
  ... Onder afschrijven of ook wel het doen van afschrijvingen verstaan we het verwerken in de boekhouding van de waardevermindering van...Lees meer
bedrijf
  ... met de term bedrijf wordt een onderneming bedoeld die opgezet is om winst te maken liefdadigheid stichtingen en dergelijke worden meesten...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.