zaterdag 16 juli 2016

fondsbeheerder

fondsbeheerderEen fondsbeheerder is een persoon die een beleggingsfonds beheert en dus de daarmee samenhangende beslissingen neemt.

De fondsbeheerder wordt ook wel fondsmanager en fundmanager genoemd.
Gebruikte begrippen in fondsbeheerder


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

beleggingsfonds
  ... We kunnen het zo gek niet bedenken of er is wel een beleggingsfonds voor een beleggingsfonds kan in theorie door...Lees meer
fondsmanager
  ... de fondsmanager is een benaming voor de beheerder van een beleggingsfonds...Lees meer
fundmanager
  ... een fundmanager is de beheerder van een beleggingsfonds dat wil zeggen degene die voor die fonds de aan en verkoopbeslissingen...Lees meer

Begrippen waar fondsbeheerder in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

ulcerindex
  ... een techniek om rendementen van beleggingsfondsen te meten is de zogenaamde ulcer index...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.