Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

vrijdag 15 juli 2016

duurzaam beleggen

Duurzaam beleggenHet duurzaam beleggen of ook wel groen beleggen wil zeggen dat er door beleggingsfondsen uitsluitend belegd wordt in fondsen die de specialisten van het bedrijf als verantwoord beschouwen. Denk daarbij aan bedrijven die klimaatvriendelijk zijn, die dus geen milieubelasting opleveren, geen politiek incorrecte regimes in stand houden, geen gebruik maken van kinderarbeid en dergelijke.

In veel gevallen betreft het slechts een marketingkreet van deze beleggingsinstituten die een graantje mee proberen te pikken van de milieu- een duurzaamheidshype.  

Is dit een waardevol natuurgebied?
Waardevol natuurgebied? 


Of er inderdaad duurzaam belegd wordt is in het algemeen niet of nauwelijks te controleren. Daarnaast zijn dit soort termen zo vaag en voor zoveel uitleg vatbaar, dat er altijd wel een aspect te vinden is dat een financieel project "duurzaam" maakt. 

Wil je echt groen of duurzaam beleggen dan is het aan te raden zelf een portefeuille op te bouwen van bedrijven waar je je heel goed in verdiept hebt en die inderdaad aan jouw "groene voorwaarden" voldoen. 
Gebruikte begrippen in duurzaam beleggen


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

beleggen
  ... we spreken van beleggen als we geld investeren in obligaties of leningen of mede eigenaar worden van een onderneming door...Lees meer
belegger
  ... Onder een belegger verstaan we een bedrijf of persoon die zich bezighoudt met het beleggen van overtollige geldmiddelen teneinde hier...Lees meer

Begrippen waar duurzaam beleggen in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

ecofund
  ... een ecofund is een beleggingsfonds dat zich bezig zegt te houden met duurzaam en groen beleggen het duurzaam beleggen of ook...Lees meer


Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.