Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 22 mei 2016

bahrein dinar

bahrein dinar

De dinar is de munteenheid van Bahrein. Eén dinar is duizend fils.

De naam dinar is van het Romeinse woord "denarius" afgeleid. Denarius betekent "zilver geld".

Bahrein heeft nogal een roerige periode rond de gebruikte valuta gekend. Tot ongeveer 1960 gebruikte men in Bahrein het pond sterling. Na dat jaar kwam ook de Indiase roepie meer in gebruik.

Speciaal voor de Arabische regio waar Bahrein ligt gaf de Indiase centrale bank een speciale Perzische Golf roepie (XPGR) uit.

In 1966 werd men gedwongen lokale munteenheden te introduceren. Oorzaak hiervan was de devaluatie van de Indiase roepie.

In Bahrein werd de huidige Bahreinse dinar vanaf oktober 1965 ingezet. Deze verving de Roepie in een ruilverhouding van 1 op10.

Bij de dinar worden munten van 10, 25, 50, 100 en 500 fils gebruikt en papiergeld in biljetten van ½, 1, 5, 10 en 20 dinar.

Gebruikte begrippen in bahrein dinar


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

bank
  ... Een bank ook wel bankinstelling genomed is een bedrijf uitoefent krachtens de wet toezicht kredietwezen een bank dient dan ook als...Lees meer
centrale bank
  ... elk land met een eigen valuta kent een centrale bank die vooral als taak heeft om de valuta door...Lees meer
devaluatie
  ... onder devalutie verstaan we het afwaarderen van een munteenheid valuta ten opzichte van ander munteenheden ten opzichte van...Lees meer
dinar
  ... de dinar is de nationale munt van bosnié herzegovina de iso valutacode van de dinar is bad...Lees meer
papiergeld
  ... papiergeld is de verzamelnaam van geld in de vorm van muntbiljetten en bankbiljetten indien de overheid zelf geld in omloop brengt spreekt men ook...Lees meer
valuta
  ... een valuta is een muntsoort bijvoorbeeld de gulden de dollar de yen en dergelijke van een souvereine staat met een...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.