Zoeken in deze blog

Translate

donderdag 19 mei 2016

geografische mobiliteit

Geografische mobiliteit


De geografische mobiliteit is in feite de mate waarin men bereid is te reizen voor een baan.

De geografische mobiliteit is klein als mensen het erg vinden om voor een baan te verhuizen.

Of om er lang voor te reizen. De overheid kan deze vorm van mobiliteit stimuleren door verhuiskosten voor de belasting aftrekbaar te maken.

Een maatregel als reiskostenaftrek is gevaarlijk, omdat de overheid juist het woon-werkverkeer met auto's wil terugdringen om files te kunnen verminderen.

Omdat dit gebieden zijn die bij uitstek geschikt zijn voor politieke spelletjes en stokpaardjes zie dat de regelgeving op dit punt met grote regelmaat verandert.
Gebruikte begrippen in geografische mobiliteit


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

belasting
  ... Onder de belasting verstaan we een gedwongen betaling aan de overheid waarvoor de overheid geen individueel aanwijsbare tegenprestatie levert of...Lees meer
lang
  ... lang is een weinig gebruikte vertaling van het engelstalige long indien we spreken van long of een longpositie hebben we...Lees meer
overheid
  ... de overheid is in het algemeen een regelgevend orgaan dat het bestuur van een land provincie of gemeente vormt...Lees meer
punt
  ... de punt is de kleinste eenheid waarin een koers of het verschil tussen twee koersen van eenzelfde valuta wordt uitgedrukt...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.