Zoeken in deze blog

Translate

vrijdag 27 mei 2016

Gemeentelijke Volkskredietbank

Gemeentelijke Volkskredietbank


Een gemeentelijke volkskredietbank is een speciale vorm van een bank die een zogenaamd werkend lid is van de Nederlandse Vereniging voor Volkskredietwezen.

Deze vereniging is gevestigd in Amsterdam.

Haar doel van de vereniging is om te bevorderen dat voorzien wordt in het niet-commerciële volkskredietwezen voor zover dit niet of op onvoldoende wijze is georganiseerd.

In een groot aantal plaatsen zijn soortgelijke banken gevestigd.

We treffen die aan onder uiteenlopende benamingen zoals: Gemeentelijke Kredietbank, Stichting Gemeentelijke Kredietbank Amsterdam, Gemeentelijke Volkskredietbank of Stichting Volkskrediet.

Vertalingen van Gemeentelijke Volkskredietbank

Engels:  Municipal People’s Credit Bank

Gebruikte begrippen in gemeentelijke volkskredietbank


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

bank
  ... Een bank ook wel bankinstelling genomed is een bedrijf uitoefent krachtens de wet toezicht kredietwezen een bank dient dan ook als...Lees meer
stichting
  ... de stichting is een rechtspersoon zonder leden of aandeelhouders die is opgericht om met een bepaald vermogen een in de...Lees meer
vereniging
  ... een vereniging is een rechtspersoon die door een zogenaamde meerzijdige rechtshandeling wordt opgericht de leden van de vereniging waaronder de oprichters...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.