Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

woensdag 4 mei 2016

Emissierechten

Emissierechten


Emissierechten worden verhandeld tussen bedrijven met veel milieuonvriendelijke CO2 uitstoot en milieuvriendelijke bedrijven zonder of met weinig van deze uitstoot.

Ook springen banken in deze handel door projecten op te starten met weinig uitstoot, zodat er aan de rechten verdiend kan worden, bijvoorbeeld met windparken in China en een waterkrachtcentrale in Ecuador.

Er worden 2 soorten emissierechten onderkend, nl. EUA's ofwel ( European Uninion Allowances) die projecten binnen de EU betreffen en CER's (Gecertificeerde Emissie reductie) waar het om projecten over de gehele wereld gaat.

Omdat CER's in het algemeen veel goedkoper opgezet kunnen worden zijn deze aanzienlijk goedkoper dan EUA's.

Wel mogen CERS als aanzien risicovoller worden beschouwd.
Gebruikte begrippen in emissierechten


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

emissie
  ... een emissie is de uitgifte van nieuwe aandelen of obligaties via de effectenbeurs...Lees meer
gecertificeerde emissie reductie
  ... de gecertificeerde emissie reductie of cer is een vorm van een verhandelbaar emissierecht in co2...Lees meer
handel
  ... we spreken in het algemeen van handel als we het ene goed omwisselen tegen een ander goed...Lees meer

Begrippen waar emissierechten in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

EUA
  ... een european union allowance of eua is een vorm van een verhandelbaar emissierecht in co2...Lees meer
european union allowance
  ... een european union allowance of eua is een vorm van een verhandelbaar emissierecht in co2...Lees meer
verhandelbare emissierechten
  ... onder zogenaamde verhandelbare emissierechten verstaan we het recht dat een bedrijf heeft om een eigen overschot ban een bepaalde...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.