Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

vrijdag 27 mei 2016

Gesloten hoek met doorlopende notering

Gesloten hoek met doorlopende notering


Een hoek is fysieke plek op de beursvloer

Onder een gesloten hoek met doorlopende notering verstond men in de tijd van de werkelijke beursvloer een hoek op de effectenbeurs. De plek, die ook echt de "hoek" werd genoemd was de plek waar de orders uitsluitend door hoeklieden werden uitgevoerd. 

Gesloten hoek met doorlopende notering
Het beursgebouw op Wallstreet in kerststemming


Onderlinge handel kon niet. Alles ging via de hoekman

Banken en commissionairs konden hierbij niet onderling handelen.  Maar via deze  hoeklieden konden gedurende de normale openingstijden van de beurs kunnen wel transacties worden afgesloten. De term doorlopende notering sloeg dan ook op het feit dat er tijdens de gehele openingsperiode gehandeld kon worden. 

Actieve fondsen

De effecten die op de gesloten hoek met doorlopende notering via de hoekman werden verhandeld, werden officieus ook wel de actieve fondsen genoemd.

Gesloten hoek met doorlopende notering is verdwenen met invoeren beeldschermenhandel

De  gesloten hoek met doorlopende notering  is volledig verdwenen tot in de jaren '80 de beeldschermenhandel werd ingevoerd. 

Gebruikte begrippen in gesloten hoek met doorlopende notering


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

beurs
  ... centrale gereguleerde handelsplaats voor effecten zoals aandelen obligaties opties futures agrarische termijncontracten en warrants in nederland is amsterdam exchanges de organisator...Lees meer
beursvloer
  ... het begrip beursvloer of vloer is een verouderd begrip omdat deze bij invoering van de schermenhandel is verdwenen...Lees meer
effecten
  ... stel dat we een beleggingsportefeuille op gaan bouwen dan worden we geconfronteerd met een veelheid aan mogelijkheden om in te...Lees meer
effectenbeurs
  ... de effectenbeurs is de beurs waar op beursdagen effecten worden verhandeld gedurende de daarvoor vastgestelde uren...Lees meer
hoek
  ... in de tijd dat de beurs nog een echte fysieke vloer had waarop gehandeld werd was deze vloer onderverdeeld in...Lees meer
notering
  ... het begrip notering kent meerdere betekenissen in de effectenwereld...Lees meer


Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.