Zoeken in deze blog

Translate

dinsdag 5 april 2016

Pi-oscillator

Pi-oscillatorDe pi-oscillator, of ook wel opinion index genoemd, wordt berekend door van de laatste 12 handelsdagen het aantal dagen te tellen dat de markt gestegen is en dat als een percentage te noteren.

Een percentage boven de 75% is een verkoopsignaal, een percentage onder de 25% is een koopsignaal.

In onderstaande grafiek vinden we bovenin de Nasdaq en onderin de pi-oscillator.We zien dat de betrouwbaarheid van de signalen teveel te wensen overlaat. Pieken en dalen worden weliswaar aardig aangegeven maar het aantal valse koop- en verkoopsignalen is veel te groot om er in de praktijk iets zinnigs mee te kunnen.

Het zal heel wat onderzoek vragen om een geschikte markt te vinden om met de Pi-oscillator te traden.
Gebruikte begrippen in pi oscillator


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

dalen
  ... het dalen van effectenkoersen is een begrip waarmee lagere koersen worden aangeduid...Lees meer
grafiek
  ... een grafiek is een manier om een reeks getallen zoals koersen visueel weer te geven...Lees meer
markt
  ... we kunnen een markt in een meer abstracte zin definiĆ«ren als een plaats waar vraag en aanbod samenkomen denk daarbij...Lees meer
nasdaq
  ... de national association of security dealers automated quotations ofwel de nasdaq is de electronische schermenbeurs van new york waar met...Lees meer
oscillator
  ... een oscillator is een indicator uit de technische analyse...Lees meer
verkoopsignaal
  ... in de technische analyse kennen we vele vormen van het verkoopsignaal bijvoorbeeld de neerwaartse doorbreking van een trendlijn of een...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.