Zoeken in deze blog

Translate

dinsdag 22 maart 2016

seizoenswerkloosheid

seizoenswerkloosheid


We spreken van seizoenwerkloosheid als deze een gevolg is van het klimaat of de aard van het product.

Bijvoorbeeld bouwvakkers kunnen tijdens vorst niet doorwerken. Een ander voorbeeld is dat de productie van roomijs groter is in de zomer.

In sommige jaargetijden zijn meer werknemers nodig dan normaal bijvoorbeeld om de oogst te verwerken.

De werkloosheidscijfers die het CBS publiceert zijn dan ook voor het seizoen gecorrigeerd..
Gebruikte begrippen in seizoenswerkloosheid


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

productie
  ... het begrip productie kan op verschillende manieren beschreven worden namelijk het verwerken van productiefactoren tot eindproducten het voortbrengen van...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.