Zoeken in deze blog

Translate

dinsdag 22 maart 2016

schaduwbankieren

Schaduwbankieren


Met het begrip schaduwbankieren worden alle activiteiten bedoeld die uitgevoerd worden door instellingen die niet over een bankvergunning bechikken.

De Europese Commissie heeft in september 2013 een aantal voorstellen gedaan om schaduwbankieren transparanter en strenger te reguleren.

Ook kredietunies vallen onder het schaduwbankieren
Gebruikte begrippen in schaduwbankieren


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

bankvergunning
  ... Onder een bankvergunning verstaan we de vergunning die de nederlandse bank afgeeft aan een organisatie die zelf wil gaan bankieren...Lees meer
commissie
  ... onder de commissie verstaan we de transactiekosten bij aan en verkoop van effecten die aan de bank of de commissionair...Lees meer
europese commissie
  ... de europese commissie is een uitvoerend orgaan van de europese gemeenschappen dat tevens toeziet op de naleving van de...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.