zondag 27 maart 2016

safehuur

Safehuur


Onder safehuur verstaan we het huren van een safeloket bij een bank. Tot voor enkele jaren bood vrijwel elke bank op de niet al te kleine vestigingen wel de mogelijkheid om een safeloket te huren.

Dit was een soort van lade in een grotere brandkast. De bank kan deze openen waarna de klant het safeloket kon openen. Er waren dus altijd twee personen bij safehuur nodig om bij de eventuele voorwerpen van waarde te kunnen komen.

Met de door automatisering en internetbankieren verdwijnende bankkantoren verdwijnt nu op de meeste plaatsen ook de mogelijkheid van safehuur en vervallen we hiervoor aan gespecialiseerde bedrijven.
Gebruikte begrippen in safehuur


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

bank
  ... Een bank ook wel bankinstelling genomed is een bedrijf uitoefent krachtens de wet toezicht kredietwezen een bank dient dan ook als...Lees meer
safeloket
  ... onder een safeloket verstaan we een stalen kastje dat op zijn beurt binnen een bankkluis is gemonteerd...Lees meer
waarde
  ... de waarde van iets is in het algemeen het geldbedrag dat iets vertegenwoordigt de waarde wordt doorgaans gevonden door de...Lees meer

Begrippen waar safehuur in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

safeloket
  ... onder een safeloket verstaan we een stalen kastje dat op zijn beurt binnen een bankkluis is gemonteerd...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.