Zoeken in deze blog

Translate

donderdag 18 februari 2016

Deviezenregime

Deviezenregime


Onder de term deviezenregime verstaan we de regels inzake de financiële betrekkingen met het buitenland.

Dit is vastgelegd in de Wet Financiële Betrekkingen Buitenland.

Deze wet gaat uit van het positieve systeem wat wil zeggen dat alle transacties met het buitenland zijn toegestaan tenzij deze expliciet benoemd en verboden zijn. Voor bepaald laatstbedoelde transacties die door De Nederlandsche Bank NV worden opgesomd is een vergunning vereist.
Gebruikte begrippen in deviezen regime


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

bank
  ... Een bank ook wel bankinstelling genomed is een bedrijf uitoefent krachtens de wet toezicht kredietwezen een bank dient dan ook als...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.