Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

maandag 22 februari 2016

Debiteurenrisico

Debiteurenrisico


Onder het begrip debiteurenrisico verstaan we de kans dat een schuldenaar in het geheel niet, niet volledig of te laat aan zijn verplichtingen voldoet op de vervaldag van de schuld.

Dit debitereurenrisico speelt een grote rol bij het bepalen van de rente bij een krediettransactie. Als de geldschieter het gevoel heeft dat er sprake is van een groot debiteurenrisico dan zal deze daar een hogere rente tegenover stellen.

In plaats van debiteurenrisico spreken we ook wel van commercieel risico.

Deze vorm van risico komt veel voor

Het risico van slechte betalers is iets dat elke ondernemer bekend voorkomt.

Sommige grote instanties en met name de rijksoverheid zijn gewoon laks met betalen. Een paar maanden wachten op je geld is niet abnormaal. Voordeel is dat je het in het algemeen wel gaat krijgen. Die zekerheid moet dan de gemoedsrust bevorderen tijdens het soms extreem lange wachten.

Verkleinen van het risico van slechte debiteuren

Maar dat is zeer zeker niet altijd het geval. Malafide personen vind je overal en hoogstwaarschijnlijk ook onder uw debiteuren. Het is niet voor niets dan bedrijven een onderzoek laten doen naar de credietwaardigheid van hun zakenpartners voordat ze aan een opdracht beginnen.

Is dat onderzoek niet naar het zin, dan zal er minimaal een forse aanbetaling worden gevraagd maar het is ook niet onmogelijk dat het gehele bedrag vooruit betaald moet worden.

Synoniem van debiteurenrisco

  • Commercieel risico

Vertalingen van debiteurenrisco

Engels:  commercial risk

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.