Zoeken in deze blog

Translate

donderdag 18 februari 2016

risicodragende belegging

Risicodragende belegging


We spreken van een risicodragende belegging bij een vorm van investeren waarbij we het risico lopen dat we deze belegging gedeeltelijk of geheel kwijt zijn.

Voorbeelden van een risicodragende belegging zijn aandelen, opties en vele vormen van obligaties, zeker bij obligaties in bedrijven. Maar ook staatsobligaties zijn niet altijd veilig.

Ook achtergestelde obligaties zijn niet al te veilig zoals veel spaarders bij de DSB bank hebben ondervonden toen die failliet ging.

Een voorbeeld van een risicoloze belegging zijn deposito's mits we niet boven de bovengrens van het depositogarantiestelsel uit komen zodat terugbetaling ook gegarandeerd is als onze bank failliet gaat.

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.