Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

dinsdag 26 januari 2016

Haircut

Haircut


Onder de haircut verstaan we het risico dat een optie- of futureshandelaar over zijn totale positie loopt.

Risicoscenario's

Bij het berekenen van de haircut wordt uit gegaan van een aantal door de toezichthouder vastgestelde en voorgeschreven risico-scenario's.  Op zich is dat nog een complexe berekening omdat verschillende opties en optiecombinaties nu eenmaal anders op de bewegingen van de markten reageren. 

De haircut is dan zodanig dat deze risico's geen extreme omvang aan gaan nemen waardoor deze handelaar financieel in de problemen zou kunnen komen. 

Deze  haircut wordt dagelijks voor elke aangesloten optie- of futureshandelaar berekend door de afdeling Compliance van Amsterdam Exchanges.

Duidelijk een ander soort haircut
Duidelijk een ander soort haircut

Gebruikte begrippen in "haircut"


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd en via de links te benaderen.

compliance
  ... compliance betekent in de bankwereld iets als "werken volgens het boekje". Hierbij wordt dan gekeken naar allerlei regels zoals bijvoorbeeld van een toezichthouder...Lees meer

optie
  ... met een optie kopen we een recht tot het kopen of verkopen van een onderliggende waarde. Denk aan een aandeel, indices, rente, grondstoffen of valuta...Lees meer

positie
  ... de positie is de som van alle openstaande contracten of trades in een bepaald beleggingsinstrument.  Denk daarbij bijvoorbeeld aan een positie in aandelen...Lees meer

risico
  ... risico is een vreemd begrip. Iedereen weet wat we ermee bedoelen. Maar slechts...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.