Zoeken in deze blog

Translate

maandag 18 januari 2016

inkomenskloof

inkomenskloof

Op wereldniveau

Onder de inkomenskloof verstaan we het verschil in inkomsten tussen de arme en rijke landen in de wereld.

Het wereldinkomen is beslist niet gelijk over alle inwoners verdeeld.

Zelfs als de inkomsten over de gehele wereld met hetzelfde percentage zouden groeien dan heeft dat alleen maar tot effect dat de inkomenskloof alleen maar groter wordt.

Bij hetzelfde percentage zullen de rijke landen alleen maar meer geld per inwoner krijgen.

Maar zelfs als de groei in de arme landen groter zou zijn dan in de arme landen dan kan het nog vele tientallen jaren duren voordat het verschil is weggewerkt.

Door de inzet van efficiƫntie verhogende moderne technologie in de rijke landen zal de inkomenskloof eerder groter dan kleiner worden.

Op binnenlands niveau


Thomas Piketty als bron van vele problemen gezien.  Zijn theorie is op dit moment nog zeer omstreden onder economen en de politici die het economisch beleid vorm moeten geven.

Dat in het eigen land de inkomenskloof ten gevolge van de geschriften van Piketty snel zal verminderen is dan ook niet echt op korte termijn te verwachten 
Gebruikte begrippen in inkomenskloof


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

geld
  ... het ons maar al te bekende geld is in feite een geformaliseerde vorm van koopkracht of van vermogen...Lees meer
groei
  ... onder grijze handel verstaan we de handel in effecten die binnenkort op de markt komen maar die nu nog...Lees meer
korte termijn
  ... het begrip korte termijn betekent als het over kloktijd gaat 'op de korte duur' waarbij onder kort vaak korter...Lees meer
termijn
  ... termijn heeft meerdere betekenissen 1 periode tussen opeenvolgende tijdstippen 2 bedrag dat periodiek verschuldigd is...Lees meer
verdeeld
  ... verdeeld is een beursterm voor een licht lagere beurs...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.