Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 31 januari 2016

Geldezel

Geldezel


Een geldezel is iemand die zijn bankrekening bewust tegen een beloning laat gebruiken voor derden.

Dat dit gebruik (om wellicht zelfs misbruik) van de rekening vrijwel altijd van criminele aard zal zijn, zal duidelijk zijn. Maar bij veel mensen toch lokt het geld. Of men heeft het gewoon hard nodig en neemt daarom een risico. En daarmee trappen veel mensen in de gladde praatjes van de criminelen en laten zich gebruiken als zogenaamde geldezel.

geldezel zonder geld

Werken met een geldezel is ideaal voor criminelen

Omdat alles anoniem gaat en de eigenaar van de bankrekening de gebruikers vaak niet eens zal kennen is de geldezel voor de crimineel een uitstekend middel omdat hij zelf niet tot nauwelijks te achterhalen is. Gaat er iets mis dan zitten de geldezels met de gebakken peren. Zo zullen ze zelf hun onschuld bij een criminele actie aan moeten tonen en dat zal niet altijd even gemakkelijk zijn


Groeiend verschijnsel ondanks voorlichtingsacties

Er wordt flink tegen het werken als geldezel gewaarschuwd. Bijvoorbeeld  met een campagne van de Nederlandse Vereniging van Banken. Desondanks is het nog steeds een fenomeen dat behoorlijk om zich heen grijpt.  De beloning is kennelijk voor velen nog zo aantrekkelijk dat men de moeilijkheden die het uit handen geven van een rekening iemand kunnen bezorgen, voor lief neemt.

Gebruikte begrippen in geldezel


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

bankrekening
  ... Onder een bankrekening verstaan een rekening die we bij een bank aangehouden het saldo van deze rekening geeft aan of...Lees meer
eigenaar
  ... een eigenaar is iemand die volgens de wet het volledig eigendom zowel het juridisch eigendom als economisch eigendom heeft...Lees meer
geld
  ... het ons maar al te bekende geld is in feite een geformaliseerde vorm van koopkracht of van vermogen...Lees meer
vereniging
  ... een vereniging is een rechtspersoon die door een zogenaamde meerzijdige rechtshandeling wordt opgericht de leden van de vereniging waaronder de oprichters...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.