dinsdag 19 januari 2016

centraal akkoord

centraal akkoordEen centraal akkoord is een overeenkomst in de Stichting van de Arbeid over de grote lijnen van het nieuwe arbeidsvoorwaardenbeleid;

Als er een sociaal accoord overeengekomen is dan dienen de CAO's zich hiernaar te richten.

Het centraal akkoord is dus overkoepelend over de CAO's heen.

Het eerste centraal akkoord kwam in 1971 tot stand.

Het zogenaamde akkoord van wassenaar van 1982 was van groot belang voor de financiële en economische ontwikkeling van Nederland in de jaren negentig.

Deze overeenkomst wordt beschouwd als de grondslag voor voor wat later het poldermodel is gaan heten.

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.